Om Sofie Sjöström


Jag som driver Futur design heter Sofie Sjöström. Här på denna sida hittar ni mina konsulttjänster inom layout, interaktionsdesign, produktdesign, foto och copy


Jag är utbildad industridesigner MFA och har 24 års erfarenhet inom Adobes programvaror som Illustrator, Photoshop, InDesign, Premiere Pro och Bridge. Har samarbete med olika tryckerier för konkurrenskraftiga priser till slutkund.


Inom fotografering är min bästa vän kameran Nikon D7500 med stativ och jag har ett mobilt fondkit och vit papperbakgrund vid tex produkt- eller porträttfotografering som jag kan ta med ut till kund. Jag tycker bäst om att arbeta med det naturliga ljuset vid fotografering eftersom det blir oslagbart vackrast bilder.


Färg, form, interaktion, användarvänlighet, design, komposition och varumärkesbyggande är något jag älskar och aldrig tröttnar på. Välkommen att kontakta mig så ger jag er sprudlande idéer!


"Sofie arbetar lugnt, metodiskt och med kreativ bravur. Hon räddade mig när min bok Öga för kropp & stil skulle tryckas. Hon styrde upp slutskedet av sättning och design av boken. Hon bidrog dessutom med flera foton. Utan henne hade boken inte blivit så fin som den blev "


Anki Palm, författare"Sofie är bra på att lyssna in mitt behov och översätta det till idéer som leder till konkreta bilder, texter och marknadsföringsmaterial för mitt varumärke Holgersdotter. En styrka är att hon också är lyhörd och känner av om det är någonting jag inte vill fortsätta med "


Margareta Friman, formgivare Holgersdotter"Sofie Sjöström har hjälpt oss med bildhantering sedan några år tillbaka. Kommunikationen är utmärkt och det är sällan som det blir missförstånd eller rättelser. Dessutom är hennes snabba leveranser uppfriskande  i en ofta intensiv produktionstakt"


Tommy Öberg, Oxudde media"Vi är så nöjda med vårt fina visitkort som Sofie har tagit fram. Det känns stilrent och modernt i utseendet och blev precis som vi ville ha det"


Victoria Andersson och Caroline Jägerstig, Ett Hem Inredning"Sofie är mycket trevlig, pålitlig och professionell. Hon får fram de bästa vinklarna av oss i sina porträtt hos Kvänum Uppsala"  


Jenny Collner, Kvänum Uppsala


Låt oss göra något fantastiskt